Niciun produs în coș.
Informatii
Polistirenul este un material slab transparent, partial cristalin sau amorf, termic prelucrabil si se fabrica din monomer stirol – hidrocarbura lichida obtinuta din petrol.
Enumeram mai jos patru caracteristici de baza ale polistirenului:
* Este solid la temperatura camerei.
* Este prelucrabil prin incalzire (termoplastic).
* Are o temperatura de inmuiere de aproximativ 100 °C si redevine la stare solida prin racire.
* Este utilizat ca material industrial (de constructie) sub forma masiva sau spongioasa.
Pe internet regasim o multitudine de informatii despre polistiren si in cautarile dumneavoastra pentru asemenea materiale cu siguranta va veti confrunta cu principala intrebare “Polistiren expandat sau Polistiren Extrudat – ce inseamna fiecare? – ce avantaje si dezavantaje prezinta aceste doua categorii?” Vom incerca in cele ce urmeaza sa trecem in revista pe scurt informatii utile ce va vor fi de folos in a face cea mai buna alegere.
Polistirenul Expandat (sau EPS)
poate fi folosit pentru izolarea fatadelor ventilate, planseelor peste spatii reci, acoperisurilor cu sarpanta, izolarea in interiorul cladirilor, izolarea puntilor termice, izolarea cofrajelor pierdute, a plafoanelor suspendate, poate fi montat la exteriorul incalzirilor, prin pardoseala cladirilor, sau teraselor necirculabile.
Zonele cele mai reci ale suprafetei unei cladiri le reprezinta cu siguranta peretii exteriori si ferestrele iar izolarea termica a acestora conduce la reducerea semnificativa a pierderilor de caldura si la cresterea confortului casei dumneavoastra. Solutia optima de izolare termica in acest caz pe suprafata exterioara a cladirii o reprezinta folosirea polistirenului expandat, astfel se va micsora riscul aparitiei condensarii interstitiale a vaporilor de apa; de asemenea structura va fi protejata termic si capacitatea de a inmagazina caldura va fi utilizata din plin. O izolare termica optima reduce substantial pierderile de energie datorate peretilor exteriori.
Distingerea acestor placi se face printr-o conductivitate termica redusa, rezistenta inalta la compresiune si absorbtie scazuta de apa; aceste placi EPS se obtin prin taierea electrica a blocurilor de polistiren; isi pastreaza forma si proprietatile in timp, fiind neutre din punct de vedere chimic. Polistirenul expandat rezista la saruri, apa, calcar, bitum, ghips, solutii alcaline, sapunuri, acid clorhidric 35%, acizi diluati si slabi (acid lactic, acid carbonic sau acizi organici), acid azotic 50%, acid sulfuric 95%. Dar, polistirenul expandat nu rezista la solventi organici, benzina, gudroane si uleiuri, vapori dizolvanti. Placile din spuma rigida de polistiren expandat sunt 100% reciclabile.
Proprietati Polistiren Expandat (EPS)
– bineinteles, este ignifug;
– se considera a fi un excelent termoizolant pentru diverse constructii noi sau renovari;
– are o capacitate remarcabila de incarcare, este folosit pentru lucrari de stratificare si ameliorare;
– este neutru din punct de vedere chimic;
– ramane neschimbat in timp;
– face fata zonelor cu umiditate crescuta – Ciupercile, bacteriile sau mucegaiul nu il afecteaza.
Caracteristici tehnice ale Polistirenului Expandat (EPS)
- Securitate la incendiu – Produsele puse in opera, se incadreaza in clasa de reactie la foc conform rapoartelor de clasificare pentru reactia la foc.
- Siguranta in exploatare – Produsele nu creeaza probleme de accidentare in exploatare a utilizatorilor. Siguranta in exploatare a placarilor executate este realizata prin punerea corecta in opera a placilor din polistiren expandat, cu adezivi specifici.
- Igiena, sanatate si mediu inconjurator – Este indeplinita in conformitate cu legislatia in domeniu, produsele nefiind realizate din materiale toxice sau radioactive.
- Produsele nu afecteaza sanatatea oamenilor si mediul înconjurator; elementele componente ale produselor nu se afla pe lista substantelor cancerigene sau a celor potential cancerigene pentru om, conform Ministerului Sanatatii nr. 1975/1995.
- Economia de energie si izolare termica – Produsele asigura izolarea termica a cladirilor, coeficientul de conductivitate termica fiind intre 0,033-0,045 W/mK; grad redus de absorbtie de apa. Un perete termoizolat cedeaza cu pana la 50% mai putina caldura mediului inconjurator decat un perete tencuit.